This page require Adobe Flash 9.0 (or higher) plug in.

MIH d.o.o., Poreč
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/grmulja/public_html/plugins/content/jumultithumb/Li4vLi4vLi4vaW1hZ2VzL3N0b3JpZXMvbWloLmdpZiZhbXA7dz0xNjAmYW1wO2g9MTYwJmFtcDtxPTkw.jpg

Li4vLi4vLi4vaW1hZ2VzL3N0b3JpZXMvbWloLmdpZiZhbXA7dz0xNjAmYW1wO2g9MTYwJmFtcDtxPTkw.jpg

Kontakti:

Adresa: Obala M. Tita 26, 52440 Poreč

Tel./Fax.: +385 (0) 52 432 224

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

web adresa: http://www.mih.hr/

 Osnovni podaci:

Društvo sa ograničenom odgovornošću MIH d.o.o. prva je tvrtka koja je osnovana od strane Istarske županije. MIH je skraćenica od Made in Histria, pa se njegovim osnivanjem željela postići adekvatna valorizacija kao i prepoznatljivost izvornih Istarskih proizvoda, te pružiti pomoć poljoprivredi u Istri. Danas tvrtka posluje uspješno, ima temeljni kapital od 1.055.000,00 kuna i 4 zaposlena djelatnika. Iako je osnivač Istarska županija, MIH je orijentiran na tržno poslovanje.

Istarska županija je još 1994. godine prva u Republici Hrvatskoj započela sa Programom poticanja i podizanja dugogodišnjih nasada. Navedeni program postao je prepoznatljiv ne samo na području Istarske županije, već i na ostalim dijelovima Republike Hrvatske, gdje su sličan model prihvatile i ostale županije. U proteklim godinama Istarska županija za sufinanciranje sadnog materijala iz svog Proračuna zajedno sa sredstvima proizvođača te Općina i Gradova nabavila značajne količine sadnog materijala, zahvaljujući kojem je podignuto 1.174,84 ha maslinika, 162,74 ha voćnjaka i 456.253,25 ha vinograda.

U posljednje se vrijeme pridaje posebna pozornost popularizaciji maslinovog ulja i maslinarstva tako da se posebno potiče sadnja novih maslinika. 2004. godine inicirana su i pokrenuta određena genetička istraživanja pri Fakultetu za genetsku kontrolu biljaka i namirnica u Sieni (regija Toscana) za identifikaciju sorata maslina, odnosno kultivara ili genotipova maslina u Istri.

2005. godine pokrenuta je proizvodnja domaćih sorti sadnica maslina (Istarske bjelice, Buže, Carbonere, Moražole i Porečke rosulje) a preduvjet su za podizanje maslinika od čijih će se plodova moći proizvoditi ulja sa oznakama izvornosti, zemljopisnog i sortnog podrijetla.

 


Copyright: Gradovi maslinovog ulja Hrvatske ; Izrada: Studio web art